04/18/12 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Владина Цекова открива Buen Camino

Изложбата Buen Camino!, която се открива на 19 април в галерия Credo Bonum, е фотографски дневник на Владина Цекова от пътуването й по един от най-древните поклоннически маршрути в Европа. През 2011 г. авторката предприема вълнуващо пътуване по Ел Камино де Сантяго, за да осъществи своя мечта и да преживее страстите и чудесата на поклонничеството. Ел Камино, Пътят до Сантяго де Компостела в Северна Испания, привлича вече 11 века милиони поклонници, наричани пилигрими, които изминават дългия около 800 км път пеша, с велосипед, на кон или магаре. Изложбата представя част от нейните спомени за онзи момент и някои свидетелства за интересните й срещи по пътя.
Владина Цекова, известен фотомодел от 80-те години, преминава през различни професии и творчески поприща от учител, рекламен директор на телевизионно шоу, до основател на собствена продуцентска къща, a в момента работи в сферата на връзките с обществеността. Изложбата сега поставя акцент върху портретите, които Владина прави по време на близо едномесечното пътешествие на пилигрими от всички краища на света - от 56-годишния японец Чиба до поляка Анджей, който изминава пътя за осми път. Buen Camino е своеобразен разказ за техните съдби и за това, което ги обединява в една задружна и необичайна общност. Изложбата ще продължи до 6 май включително.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване