04/19/12 13:08
(http://radiomilena.com/)

Министър Павлова:През тази година започва изграждането на отсечката от летището до Поморие

Строителство на скоростна отсечка от Бургас до Слънчев бряг ще бъде реализирана, заяви по време на инспекцията на строителството на пътен възел „ЮГ” министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заяви, че първият лот, по който ще започнат работи е отсечката Бургас – Поморие. В момента върви процедура по избор на изпълнител, който да изгради четирите лени на този първи лот от летището до Поморие. Поетапно ще се правят и останалите отсечки с изграждането на обхода на град Ахелой, предаде агенция Фокус.
„ В момента върви тръжната процедура за избор на изпълнител и ако тя мине успешно се очаква да започнем четирилентовия път август, септември. Разбира се трябва да се съобразим с летния туризъм и трафика. Още тази година със сигурност ще започне строителството на четирилентовия път и до края на другата година вече ще има първите готови участъци. Този четирилентов път се изгражда с финансиране от страна на държавния бюджет, заяви Лиляна Павлова.

„Мутренски барок повече няма да има! Кметовете четат новия закон както дявола чете Евангелието“, заяви министър Лиляна Павлова за недоволството на градоначалниците, относно промените в закона за Черноморското крайбрежие. По думите й, обаче, одобрените ПУП-ове (подробни устройствени планове) ще останат в сила, предаде Gramofona.com

„Ще постигнем споразумение с министър Павлова и ще стигнем до едно мнение», коментира кметът на Созопол Панайот Рейзи изявленията на министърката. Той отново напомни, че това не е политически проблем, а икономически и касае поминъкът на хората.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване