04/25/12 13:42
(http://www.klassa.bg/)

Съдбата каза: „Челси“ на финал!

Английският гранд „Челси“ сътвори истински подвиг, след като пред близо 100 000 души на препълнения стадион „Камп Ноу“ елиминира европейския клубен шампион „Барселона“ в зрелищен двубой, завършил при резултат 2:2. Епичната битка в Испания дълго време ще бъде помнена от привържениците на футбола с реверанса на съдбата към тима на „Челси“.
Лондонския клуб направи немислимото и стигна до героично 2:2, което им отвори пътя към финала в Шампионската лига, който ще се играе на 19 май на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен (Германия). Възпитаниците на временния наставник Роберто ди Матео изоставаха с 0:2 до 41-вата минута на срещата, играха с човек по-малко близо час и минаха през ада, когато главният рефер Джюйнет Чакър от Турция отсъди дузпа в полза на „Барселона“, но въпреки всичко това не се предадоха и в крайна сметка триумфираха със сълзи на очи.
Точно преди три години тези два отбора отново излязоха един срещу друг на фаза 1/2-финал в Шампионската лига и тогава съдбата взе нещо на „Челси“, което върна в сряда вечерта на „Камп Ноу“. През сезон 2008/2009 „Барселона“ елиминира „Челси“ на стадион „Стамфорд Бридж“, след като главният съдия Том Хенинг Йовребьо не отсъди пет дузпи в полза на лондонския тим, а срещата беше запомнена като „грабежа на века“.
Сега обаче нищо не можеше да спре „Челси“ да си вземе това, което му се полагаше още от преди три години. Домакините от „Барселона“ направиха точно това, което трябва на терена, и реализираха два гола до 44-тата минута, дело на Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, с което заличиха пасива си от първата среща. Само пет минути по-рано „Челси“ остана с човек по-малко заради директния червен картон на капитана Джон Тери. В края на първата част обаче Рамиреш върна едно попадение след страхотна контраатака на „Челси“ и превъзходен извеждащ пас на Франк Лампард. През второто полувреме „каталунците“ отново се хвърлиха в атака и в 49-ата минута стигнаха до дузпа, която обаче Лионел Меси пропусна. Това определено беше повратен момент в двубоя, тъй като след това футболистите на „Барселона“ определено нямаха идея как да пробият сгъстената отбрана на „Челси“. С напредване на времето домакините се изнервиха, а гостите придобиваха все повече увереност. Така се стигна до последната минута, когато Фернандо Торес реализира за 2:2 и класира „Челси“ на финал. Битката за трофея ще се състои на 19 май в Мюнхен, а съперник на „Челси“ ше бъде крайният победител от сблъсъка „Реал“ (Мадрид) - „Байерн“ (Мюнхен).



Световните медии:


„Дейли мейл“: Поздравете феноменалните!

„Дейли мирър“: Торес прати „Челси“ на финал

„Сън“: Можете ли да повярвате?

„Телеграф“: „Челси“ стигна финал в Шампионската лига

„Гардиън“: Торес изуми „Барселона“ и прати „Челси“ на финал в Шампионската лига

„Индипендънт“: Торес подпечата чудото в „Барселона“

„Скай спортс“: „Сините“, които спират дъха ни

„Сън“: Торес вкара гол

„Марка“: Кошмар на „Камп Ноу“

„Гадзета дело спорт“: „Барселона“ беше предадена от Меси, „Челси“ отива на финал

„Ла Стампа“: Специалния италианец отива на финал


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване