04/26/12 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Мърдок: Журналистите са действали самосиндикално

Медийният магнат Рупърт Мърдок заяви, че при скандала с "Нюз ъф дъ уърлд" не е знаел за подслушванията, предаде Ройтерс. В този вестник "журналистите много често действаха самосиндикално", каза той на втория ден от изслушването му в съда по делото "Ливисън". 81-годишният Мърдок допълни, че смята, че "всички високопоставени директори... са били дезинформирани и държани настрана от случващото се". Той също загатна, че обвиненията срещу сина му Джеймс Мърдок и неговото протеже Ребека Брукс са по съвет на "умен адвокат и приятел по чашка", което според запознати е адвокатът на вестника Том Кроун. Милиардерът призна, че се е "провалил", тъй като не настоял за щателно вътрешно разследване във вестника, като също сподели, че е обръщал много повече внимание и е следял отблизо темите в другия таблоид, част от неговата империя - в. "Сън".
Относно обвиненията в политически протекции, Мърдок каза: "Никога за нищо не съм молил нито един от премиерите. Ще заявя директно, политиците винаги търсят подкрепа от всички вестници. Мисля, че това е част от демокрацията“.
Процесът срещу империята на Мърдок, управлявана в последните години от сина му Джеймс, започна по искане на премиера Дейвид Камерън миналата година заради скандала около подслушвания на известни личности от страна на закрития вече в."Нюз ъф дъ уърлд". Делото бе поверено на съдията лорд Браян Ливисън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване