05/02/12 19:42
(http://www.klassa.bg/)

Комисия ще разследва договора с Хохегер

Временната анкетна комисия, разследваща сделката за 1,5 млн. евро между тройната коалиция и австрийския лобист Петер Хохегер, да работи с удължен срок - до 30 юни, това реши НС вчера. Това се налага, тъй като все още се очакват отговори от редица институции, както и от австрийския парламент. Освен това отчетът за свършеното от фирмата на Хохегер бил на английски език и трябвало да се преведе, за да стане ясно за какво са разходвани близо 3 млн. лева от правителството на Сергей Станишев. То изисквало повече време, тъй като обемът на документа е 40 страници, обясниха депутати от ГЕРБ.
От опозицията обаче определиха комисията като бутафорна. Колкото по-дълго работи тя, толкова по-голям ще изглежда проблемът, така разтълкува философията на управляващите депутатът от БСП Ангел Найденов. Според него било ясно, че от проверката нямало да излезе нищо, но така се поддържал огънят срещу Станишев.
Депутатите вчера гласуваха удължен срок и за комисията, разследваща високите цени на лекарствата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване