05/02/12 19:46
(http://www.klassa.bg/)

Освободиха Калина Пенчева от НЗОК

Началникът на дирекция „Лекарствена политика” в НЗОК Калина Пенчева е отстранена от работа, стана ясно вчера. От здравната каса обясняват решението на новия управител Пламен Цеков със сформирането на нов екип. Уволнената Пенчева няма да е единствената служителка на институцията, която остава без работа. От пресцентъра на НЗОК обясниха, че предстоят още съкращения на чиновници. Те били свързани със структурни промени в централното управление на НЗОК. От пресцентъра обаче отказват да посочат с колко процента ще бъде редуциран численият състав на администрацията, тъй като в отдел „Кадри“ все още се обсъждат направените предложения и не е взето окончателно решение. Отстранената Калина Пенчева бе дясната ръка на освободения управител на НЗОК Нели Нешева. Преди избора на нов управител Пенчева се споменаваше като един от кандидатите за поста. При разгара на скандала около високите цени на медикаментите, плащани от здравната каса, ръководителката на отдел „Лекарствена политика“ обясни, че е предупредила министерството, но не последвала реакция от страна на здравния министър Стефан Константинов.



Новите такси здраве остават в сила до промяна на закона


До обнародването на промените в Закона за здравно осигуряване с увеличението на минималната работна заплата на 290 лв от 1 май ще бъде увеличена и таксата за посещение при лекар на 2,90 лв, тъй като тя е 1% от минималната заплата. Това обясни министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Правителството ще подкрепи промените, така че потребителската такса за посещение при личен лекар да остане на нивата от 2,70 лв. и престоят в лечебно заведение за един ден 5,40, допълни тя. Промяната в Закона за здравно осигуряване ще стане на следващото заседание на правителството.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване