05/06/12 18:25
(http://www.klassa.bg/)

"Черноморец" и "Литекс" не се победиха, "Лудогорец" продължава гонитбата с ЦСКА

Отборите на „Черноморец“ (Бургас) и „Литекс“ (Ловеч) завършиха наравно 1:1 в много интересен двубой от поредния 27-и кръг на родната „А“ футболна група. Нито един от двата тима не успя да стигне до пълния брой точки в срещата и да направи важна крачка напред по пътя към класирането си в европейските клубни турнири.
Футболистите на двата отбора предложиха хубав футбол с бързи и чести атаки към двамата вратари Стоян Колев и Илко Пиргов. В 12-а минута Шаешу получи добра топка отдясно, но се затвори и стреля в аут. Той обаче се реваншира за пропуска си в 30-а, когато излъга Илия Миланов и с диагонален удар преодоля Илко Пиргов за 1:0. Две минути преди края на първото полувреме съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа в полза на „Литекс“ за нарушение срещу Георги Миланов, който влезе в наказателното поле на „акулите“ и беше съборен в гръб от Цветомир Цонков. Бразилският голмайстор на „Литекс“ се нагърби с изпълнението и реализира за 1:1.
След почивката двубоят продължи да бъде интересен, като с пропуски се отличиха Венцислав Христов и Лоривал Асис от тима на „Черноморец“ и Христо Янев и Момчил Цветанов от тима на „Литекс“. Така в класирането „Черноморец“ остана на трето място с 56 точки три кръга преди края на сезона. „Литекс“ пък излезе на четвърта позиция с 53 точки преди останалите срещи от кръга.
В друга среща от кръга „Лудогорец“ очаквано победи тима на „Локомотив“ (София) като гост с 1:0 и продължава гонитбата с ЦСКА за титлата на България. Единственото попадение в срещата реализира Емил Гъргоров още през първото полувреме. С победата „Лудогорец“ се доближи на две точки от лидера ЦСКА преди срещата на „червените“ с „Ботев“ (Враца) днес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване