05/07/12 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Еврото падна на тримесечно дъно

Еврото пропадна до над тримесечно дъно, след като Франсоа Оланд бе избран за президент на Франция, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на събитията в Гърция, където гласоподавателите застанаха на страната на партиите, които са против спасителните планове, предвидени за страната. Тези техни действия наляха още масло в огъня и засилиха притесненията, че усилията на Европа да наложи икономии може да се провалят. Единната валута отстъпи за шести пореден ден, което е най-дългата му серия след септември. Оланд стана първият социалист от 17 години насам, който ще контролира втората най-голяма икономика на Стария континент. Той обеща да търси по-малко ограничения, но по-висок ръст. Йената и доларът заличиха печалбите си срещу по-високодоходните валути, след като търсенето на безопасни активи намаля.
Изборните резултати във Франция съвсем не са неочаквани, но добавят елемент на предпазливост на пазарите, защото Оланд спечели и ще застане зад принципите, които защитава. Това коментира Карл Форчески, директор звено корпоративни валутни продажби в Societe Generale SA, Ню Йорк.
Еврото пропадна до 1.2955 долара, което е най-слабото му равнище след 25 януари. То отстъпи с 0.3 на сто до курс от 104.18 йени. Щатските пари слабо промениха стойността си срещу японските и достигнаха ниво от 79.84 йени. Австралийската и канадската валута поведоха победителите сред най-търгуваните парични единици, покачвайки се с 0.1%. Някои от германските ценни книжа също понижиха цената си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване