05/07/12 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Един милиард зрители ще проследят битката в “Арена Армеец“

Над един милиард зрители ще проследят на живо срещите от олимпийската квалификация по волейбол, която стартира днес в зала "Арена Армеец" в София и ще продължи до 13 май. Това е абсолютен рекорд по гледаемост на спортно събитие в България и ще бъде постигнат благодарение на факта, че 11 чуждестранни телевизии, сред които ESPN, са подали заявки да отразяват срещите. Срещите от олимпийската квалификация пък ще бъдат наблюдавани на живо в зала "Арена Армеец" от близо 60 000 души, като най-голям до този момент е интересът към двубоя България - Сърбия, който е на 9 май и започва от 19,30 часа.
В същото време генералният секретар на Българската федерация по волейбол Станислав Николов призова привържениците на волейбола да използват градския транспорт, за да стигнат до залата, а не да разчитат на 1 500 паркоместа около "Арена Армеец". В битката за единствената квота за Игрите в Лондон ще се включат осем отбора, които са разделени на две групи по четири тима. България е със Сърбия, Испания и Словения. В другия поток са Италия, Германия, Финландия и Словакия. В първия си двубой възпитаниците на Радостин Стойчев излизат срещу Словения, като двубоят е днес и е с начален час 20,45.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване