05/07/12 17:43
(http://www.klassa.bg/)

Светослав Станиславов триумфира в първия турнир "Свети Георги"

При голям интерес и с участието на повече от 40 голфъри от 12 страни на игрището Thracian Cliffs край Каварна завърши първият турнир "Свети Георги". Турнирът премина във формат Stableford и амбицията на организаторите е да се постави началото на ежегоден, традиционен турнир, с който да се отбелязва откриването на голф сезона. Първи в дивизия А, с 39 нето стейбълфорд точки, се класира Рустем Кадиров от Русия. На второ място, с по 36 нето стейбълфорд точки, се наредиха румънецът Клаудио Строе и чехкинята Натали Редкова. В дивизия Б първото място спечели Мартин Немец от Чехия с 42 нето стейбълфорд точки, а втори Виктор Андраде от Румъния с 32 нето стейбълфорд точки.
Българинът Светослав Станиславов с 27 нето стейбълфорд точки стана играч на деня и големият победител в турнира. Роденият в Добрич архитект получи и купата "Свети Георги" на голф комплекса. Победителите в турнира получават двудневен пакет награда с включени всички възможни екстри, които комплексът Thracian Cliffs предлага.
Спортната проява бе повод в България да пристигне група инвеститори от Мексико. Те имаха възможността да прелетят над Северното Черноморие и от въздуха да огледат игрищата от голф дестинацията Cape Kaliakra, в която освен Thracian Cliffs присъства и друг проект на Гари Плеър - Black Sea Rama, както и Lighthouse Golf Resort. Преди това мексиканските бизнесмени присъстваха и на откриването на обновеното голф игрище „Св. София“ край Равно поле.
На друга голф проява в Разлог взе участие 17-годишният Григор Григоров, който е първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години. Той доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа. Шесткратният рали шампион Димитър Илиев също се присъедини и представи екипа на организирания първи голф турнир с партньорството на европейски специализиран автомобилен център „Григоров & Илиев” и лидера в бранша „illy”. В нестандартния формат и приятелски турнир взеха участие 55 голфъри от страната, както и от Европа. Купата на ESAC- illy за 2012 в дивизия А спечели Витали Ример с 65 удара /нетен резултат/, следван от миналогодишния шампион на клуба Кирил Сталински със 72 удара. В дивизия В първи се класира Георги Калоянов с 45 нетни стейбълфорд точки. Това е втората купа за него в това състезание. Второ място зае Иван Иванов с 42 точки, а трети Спас Ненов с 41 стейбълфорд точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване