05/09/12 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Русе се кандидатира за европейска столица на културата

Със сценично шоу, посветено на кандидатура на Русе за европейска столица на културата през 2019 г., беше открита поредицата от мероприятия от програмата на осмото изложение „Уикенд туризъм Русе 2012“. В рамките на изложението се предвижда и кръгла маса, която ще се проведе днес и в която ще вземе участие ресорният заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор „Туризъм“, Иво Маринов.
В дефилето на участващите при откриването на форума се включи „Първи Италийски легион“ от Свищов в пълно бойно снаряжение на римски легионери от двете най-големи групи за исторически възстановки - сдружение "Чигот" от Варна и прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур", предаде news.ruse24.bg.
За откриването се очакваха повече от 200 представители на регистриралите се за участие 95 компании от цяла България. В програмата на изложението тази година е организиран журналистически тур. Инициативата е подкрепена от МИЕТ. Около 20 представители на специализирани медии за туризъм и развлечение ще бъдат в Русе по време на изложението и за тях е подготвена специална програма. Те ще видят градските маршрути на европейското наследство, ще посетят Басарбовския манастир, ще се разходят из природния парк „Русенски лом“ и Нисово и ще отидат на средновековния Червен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване