05/15/12 17:29
(http://www.klassa.bg/)

И Интерпол ще търси „братята“ Галеви

Осъдените на последна инстанция и укриващи се вече седмица „братя“ Галеви са обявени за международно издирване. Това стана ясно вчера от изявление на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Дупнишките подземни босове не са напускали официално страната, тъй като са имали ограничителна мярка. Това означава, че ако са излезли от България, е станало нелегално. Според министъра Пламен Галев и Ангел Христов може да се укриват и у нас.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев обясни, че Интерпол ще издаде европейска заповед за арест на „братята“, а после ще бъде издадена и т. нар. червена бюлетина за международно издирване.
По думите на Георгиев МВР е последната институция, която има отношение по темата. Той припомни, че главният прокурор и министърът на правосъдието вече са направили коментар по въпроса. „Имаме едно наслагване на факти и обстоятелства, проблем в закона, законова вратичка и може би липса на гъвкавост в съдебната власт“, каза още главният комисар.
Той изрази надежда, че „братя“ Галеви ще бъдат сполетени от същата съдба, както Христофорос Аманатидис–Таки, който миналата седмица бе арестуван в Дубай от служители на Интерпол. Калин Георгиев опроверга първоначално излязлата тогава информация – че Таки се е предал сам.
Най-висшият български полицай коментира и захарната афера, по повод на която на 10 май бе арестуван и синът на Гриша Ганчев – Данаил. „Станахме свидетели на сложна криминална схема... Имаме работа с добре организирана престъпна група, която сериозно е ощетявала републиканския бюджет.“ Това каза главният комисар и допълни, че сега предстояла най-сложната дейност за разследващите – документирането на престъпната дейност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване