05/21/12 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Йената отстъпи пред основните валути

Йената отстъпи срещу всички основни конкуренти заради спекулации, че Bank of Japan ще добави още към мерките за стимулиране тази седмица, съобщи „Блумбърг“. Този ход ще подкрепи растежа и ще отслаби курса на азиатската валута. Еврото заличи по-ранните си покачвания срещу долара преди срещата на германския канцлер Ангела Меркел и новоизбрания френски президент Франсоа Оланд. Те трябва да обсъдят начините и мерките за ограничаване на финансовото сътресение на Стария континент. Японската валута спадна, след като топфинансистът Такехико Накао заяви, че нацията трябва да бъде готова и да предприеме стъпки за спиране възхода на йената. Южноафриканският ранд прекъсна деветдневния спад срещу зелените пари. Това се случи на фона на ръст на суровините и акциите, докато индексът на волатилност падна.
Смятаме, че все още е твърде рано да се очаква Bank of Japan да се намеси и ако те поддържат непроменена политика, тогава йената може да се засили. Това коментира Лий Хардман, валутен стратег в Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., Лондон.
Йената се понижи с 0.1% до равнище от 101.09 за евро, след като изгуби 0.3 на сто в петък. Азиатската валута поевтиня с 0.4% и срещу американската. Тя достигна курс от 79.30 йени за долар. Единната европейска парична единица отстъпи с 0.3 на сто до ниво от 1.2747 долара, след като отслабна с 1.1% през последната седмица. Еврото се разменяше за 1.2642 долара на 18 май, което е своеобразно дъно след 16 януари. Южноафриканският ранд надигна глава срещу всичките си основни конкуренти и напредна с 0.4 на сто до равнище от 8.3093 за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване