06/12/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Йената изгуби пред еврото

Йената изгуби от стойността си пред еврото, заличавайки двудневния си ръст, съобщи „Блумбърг“. Това се дължи на Международния валутен фонд (МВФ), който обяви, че японската валута е надценена и централната банка трябва да предприеме други стимули. Сред тях може да се окажат закупуването на по-дългосрочни държавни облигации и частни ценни книжа. Йената изгуби от цената си срещу почти всички от основните си конкуренти. Събитието се случи на фона на повишението на европейските акции и щатските фючърси, което намали търсенето на по-сигурни активи. Доларът също поевтиня, след като Чарлз Евънс, президент на Federal Reserve Bank of Chicago, коментира, че ще подкрепи допълнителното стимулиране. Новозеландската парична единица се повиши с най-много срещу зелените пари сред основните валути. Главната причина беше доклад за промишлеността, който показа, че цените на жилищата са се повишили през последния месец.
Докладът на МВФ определено има влияние върху йената на фона на спекулациите, че ще има по-нататъшни мерки от страна на Bank of Japan, коментира Ян Станард, ръководител на европейската валутна стратегия в Morgan Stanley, Лондон.
Йената отстъпи с 0.4 на сто до равнище от 99.53 за евро. Тя отстъпи дори до курс от 100.95 йени предишния ден. Това беше най-слабото ниво за азиатската валута след 23 май. Японските пари пропаднаха с 0.2% до 79.56 за долар. Валутата на Стария континент напредна с 0.2% до 1.2506 долара, след като успя да се изкачи дори до 1.2671 долара предния ден. Този курс беше своеобразен връх за еврото след 23 май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване