05/25/12 14:21
(http://radiomilena.com/)

Администрацията ще се мести плавно

boiko borisov 300x182 Администрацията ще се мести плавноЕфектът от децентрализацията на администрацията ще дойде след четири-пет години. Това е заявил пред министрите по време на редовното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов, предаде агенция КРОСС. „Постепенно това като го правим, местните, които завършват, които учат, така в следващите четири-пет години, тогава ще започне да дава резултат, когато вече тези, които са сега на възраст, започнат да излизат в пенсия, младите хора започнат да навлизат там. Ефектът ще дойде след четири-пет години. Така че има неща, които търсим като краткотраен ефект, защото са важни. Има други, които с времето съм убеден, че ще станат“, казва премиерът.

„Изпълнението ще покаже – дали хората ще го приемат еднозначно“, коментира той.
Във връзка с преместването на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас, Борисов казва: „Тук много внимателно искам да подходите индивидуално към всеки един човек в тези агенции, защото може да има такива, които са добри специалисти и практически да няма как да отидат в Бургас. Тогава, особено за такива специалисти, трябва да им създадете условия или с колегите може да го вземе друго министерство да отиде на работа. Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите. Но ако е по програмите, свързани с финансиране, или в счетоводство, или някъде на друго място, трябва да се опитате, ако има такива, към всеки един човек да се погледне индивидуално и да се опитате, ако има възможност, да му се осигури място да остане в министерство да работи в София, а там да се назначи друг човек или да се направят съкращения в области, едва ли всички сте привършили съкращенията, и да се създаде възможност на добрите специалисти, добрите работници или дългогодишните работници да не се стресират в тази ситуация“.
„Всеки експерт или всеки нормално мислещ човек подкрепя това решение да деконцентрираме струпването на администрация в София. Но и всеки един казва – да, но обмислете го добре, защото човешки съдби са, плавно, бавно и точно такова е и нашето решение. Затова ние казахме в рамките на четири-пет години ще тече този процес, докато за всеки един индивидуално не стане възможно преместване“, казва Борисов.
Министър Мирослав Найденов е заявил, че в София ще остане териториално поделение на Агенцията по рибарство и аквакултури, което ще отговаря за дейността на територията на Софийска област. Ще има възможност да си останат тези, които не могат да бъдат преместени. И могат да бъдат пренасочени към Фонд „Земеделие“, тъй като в момента част от тях работят в Оперативна програма „Рибарство“. Те могат да бъдат полезни в програмата за развитие на селските райони – казва Мирослав Найденов.
72% за миналата година от риболова в България се извършва в Бургаска област, над 80% от разрешенията, които тази агенция дава, са на територията на Бургаска област. Така че има смисъл тази агенция да е в Бургас и смятам, че от гледна точка на леснотата на услугата ще го оценят самите рибари.
Ръководството на агенцията има повече дни в Бургас като командировки и към днешна дата, казва министър Мирослав Найденов.
„Особено лятно време съм убеден, че ръководството на агенцията много често се командирова не само в Бургас, но и в Созопол най-вероятно, и в Приморско също така, сигурно и в Слънчев бряг – риби много по това време на годината“, коментира премиерът.

 Администрацията ще се мести плавно

bookmark Администрацията ще се мести плавноsvejo Администрацията ще се мести плавноgoogle Администрацията ще се мести плавноdelicious Администрацията ще се мести плавноstumbleupon Администрацията ще се мести плавноfacebook Администрацията ще се мести плавноСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване