05/29/12 07:44
(http://radiomilena.com/)

Кметът на Бургас посрещна френския посланик

frenski poslanik 300x283 Кметът на Бургас посрещна френския посланик„Вашият град е икономически интересен на моята държава“, каза посланикът на Франция у нас Н.Пр. Филип Отие по време на първата си официална визита в Бургас. Той бе посрещнат от кмета Димитър Николов, с когото обсъдиха редица проекти в сферата на бизнеса и културата. Акцент беше поставен на модела за интелигентен градски транспорт, водния сектор, туризма.

Кметът и посланикът се разбраха през юни в Бургас да гостува изложбата с автохроми от френския музей „Албер Кан“. Тя съдържа 100 експоната от първите цветни фотографии. Те са направени през 1911 – 1931 г. по поръчка на прочутия френски банкер и филантроп Албер Кан. Част от тях показват България в периода между Балканската и Първата световна война.

Това лято бургазлии ще имат още една възможност да се запознаят с френската култура. В Международния фолклорен фестивал ще участва състав от 30 души – земляци на новия президент Франсоа Оланд от Централна Франция.

 Кметът на Бургас посрещна френския посланик

bookmark Кметът на Бургас посрещна френския посланикsvejo Кметът на Бургас посрещна френския посланикgoogle Кметът на Бургас посрещна френския посланикdelicious Кметът на Бургас посрещна френския посланикstumbleupon Кметът на Бургас посрещна френския посланикfacebook Кметът на Бургас посрещна френския посланикСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване