05/30/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Идва време разделно за волейбола ни

Насадилият се преди 12 години начело на волейбола апаратчик Данчо Лазаров доказа, че въобще не обмисля да напуска поста президент на родната федерация. Вчера инженерът се срещна с представители на 80 волейболни клуба, които, по добре позната практика отпреди 20 години у нас, застанаха зад него в битката му с Радостин Стойчев и Матей Казийски. Изпеченият кадровик интригант Данчо Лазаров в последните дни е повече от активен в търсенето на подкрепа в своя полза в битката да запази поста си и вече е факт, че няколко известни лица от спорта, бизнеса и политиката застанаха зад него.
И всичко това, независимо че спортният бос през годините не един или два пъти е бил замесван в най-различни скандали, но винаги се е измъквал с уменията си да лавира със силните на деня политици. Всички помнят как преди четири години той спретна постановка на Пламен Константинов с онзи допинг скандал, който на практика струваше на волейболиста участието му на олимпиадата в Китай. Преди месец Лазаров спретна подобен сценарий със сегашния треньор на националния отбор. Отстрани Радостин Стойчев три седмици преди втората квалификация, но този път всичко се сгромоляса върху собствената му глава, защото в лицето на най-добрия треньор в Европа и феновете на волейбола намери сериозен противник. А и този път почитателите на волейбола изглеждат много единни и едва ли ще се примирят, докато не подаде оставка. Въпросът обаче е да се намери някой да замени незаменимия Данчо!
А през това време възпитаниците на Радостин Стойчев трябва да спечелят олимпийска квота задължително. Това е единственият много минимален шанс да има волейбол в България. В противен случай Лазаров и компания набързо ще свалят българския волейбол до нивото на футбола ни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване