06/04/12 19:01
(http://www.klassa.bg/)

До четири години „Интер“ ще се сдобие с нов дом за 60 000 души

До лятото на 2016 година италианският гранд „Интер“ ще има нов модерен дом, който да побира 60 000 души. Според информация на вестник „Кориере Дело Спорт“ новият стадион ще прилича на лондонския „Емиратс“, на който играят домакинските си срещи футболистите на „Арсенал“.
Както е известно, „Интер“ дели стадион „Джузепе Меаца“ с тима на „Милан“ и сега собственикът на „нерадзурите“ Масимо Морати е решен да промени това, полагайки един нов етап в историята на клуба. Петролният магнат има мечта за нов стадион от няколко години, но засега няма как да я реализира, заради липсата на свободен строителен терен в Милано. Очаква се „Интер“ да задвижи идеята си през следващите няколко месеца, като в момента тече изборът на проект. Планът е новият стадион, който ще бъде изцяло собственост на „черно-сините“, да бъде завършен до лятото на 2016 година и от сезон 2016/17 да започне да приема домакинските срещи на отбора. Новият стадион ще покачи значително приходите от домакински мачове в касата на „Интер“, който в момента прибира само 28 милиона евро на сезон от употребата на „Джузепе Меаца“, а за да изпълни намеренията си, Масимо Морати ще търси мощен инвеститор от Китай.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване