06/06/12 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Влиза ли железницата ни в 21-ви век?

В момента се тества системата за онлайн продажби на билети в националната железница, каза транспортният министър Ивайло Московски в сряда. Очакванията са много скоро тя да бъде пусната в експлоатация. След реализирането й ще можем да кажем, че и родната железница влиза в 21-ви век, макар и с влакове от миналия. Но новината за тази иновативна услуга се чува за трета поредна година, считано от 2010-а.
Тогава беше установено, че фактическото й използване се различава от представата за онлайн търговия за билети. Системата беше по-близо до тази за резервации, защото след като си „купиш“ билета онлайн, трябва да се наредиш на гише, за да си го вземеш. Освен това се предлагаше само чрез интернет страницата на международно пътническо бюро „Рила“, което вече не съществува. Плановете на ръководството бяха това да повиши конкурентоспособността на компанията. Две години по-късно електронна продажба все още няма, но се оказва, че пак ще започва да работи нова онлайн система за продажба на билети. Как точно ще работи, предстои да разберем, а дали в действителност ще работи, ще се разбере чак след време.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване