06/07/12 19:37
(http://www.klassa.bg/)

Стартира реконструкцията на бул.“Кн. Мария Луиза“ в столицата

От петък, 8 юни, започва реконструкцията на бул."Кн. Мария Луиза", съобщи изпълнителният директор на "Метрополитен" АД Стоян Братоев. Тя обхваща отсечката от пл."Лъвов мост" до надлез "Надежда". Заради ремонта на надлеза реконструкцията ще се извърши на етапи, като велосипедната алея от бул. "Ломско шосе" ще бъде продължена до пл. "Лъвов мост".
Плановете предвиждат велосипедната алея да бъде продължена и на запад по бул. "Ломско
шосе", за да преминава през целия квартал "Надежда", като строителството ще съвпадне с изграждането на Западната тангента. Велосипедните паркинги при входовете на метростанциите от втория лъч ще са с видеонаблюдение, поясни Братоев.
Проектът включва преасфалтиране на пътните платна, подмяна на тротоарните настилки с унипаваж. Срокът за изпълнение изтича на 8 септември. Общата дължина на участъка е 2,4 км. За изпълнител на ремонта, чиято стойност е в размер на 1,9 млн. лева, е избрана фирмата "Пътстрой - СК 13".
Братоев посочи, че е имало среща с представители на ЧЕЗ и на "Софийска вода", които вече са подменили инфраструктурата си, която е предвидена за ремонт. По този начин се извършва и реконструкцията на бул. "Черни връх", където е подменена ВиК мрежа и електротрасета. По време на тримесечния ремонт няма да има цялостно спиране на движението по булеварда.
Заради ремонта се въвежда временна организация на движението. От 8.00 ч. на 8 юни до 24.00 ч. на 8 юли ще бъде забранено движението в двете посоки по източното централно платно на бул."Кн. Мария Луиза" между ул. "Козлодуй" и ул. "Струга" в посока Централна гара без спиране на трамвайното движение. Движението ще се извършва в източното локално платно на булеварда в посочения участък. От 8.00 ч. на 8 юни до 18.30 ч. на 8 юли ще се забранят престоят и паркирането в източното локално платно на бул."Кн. Мария Луиза" между ул."Козлодуй" и ул."Струга" и по западното локално платно на бул."Кн. Мария Луиза" между ул."Козлодуй" и ул."Клокотница". Закриват се "синя зона" и "служебен абонамент" в посочената зона.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване