06/10/12 19:28
(http://radiomilena.com/)

Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

DSCI3185 150x150 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”Празнична света литургия бе отслужена в неделния ден от Н.В.Пр.Сливенския Митрополит Йоаникий в съслужие с български и руски свещеници , с участието на хор при храм „Св.Тихон-Патриарх Всеруский” гр.Клин, Русия; Хор на Врачанската епархия и детски църковен  хор от гр.Ниш, Сърбия.  С „Многая лета” и даване на причастие завърши литургията в поморийския храм“Рождество на Пресвета богородица“.

В словото си Сливенският митрополит Йоаникий призова хората да „почувстват молитвата на светиите, която да ни просвети  и помогне,  когато застанем смирени през техните образи. С много  скърби трябва да влезем в царството небесно. Не очаквайте венци на земята, не очаквайте похвали и поощрения, защото други ще бъдат наградите на небето…” Негово Високо превъзходителство благодари на организаторите на международния фестивал”Света Богородица-достойно есть”, на диригентите, на певците . Благодари лично на кмета на община Поморие Иван Алексиев и го благослови.

Освен в храм”Рождество на Пресвета  Богородица” –Поморие, празнични литургии се отслужиха и в храмовете: „Свето Преображение Господне”-Поморие с участието на хор „Св.Вознесение Господне” гр.Пловдив и смесен камерен хор от гр.София ; в манастир ”Св.Георги”-Поморие с участието на хор ”Св.Възкресение” гр.Брест, Беларус;  в храм”Св.Богородица”-Бургас с участието на „Св.Вмч.Георги Победоносец” гр.Самара, Русия; в храм „Св.Успение Богородично” гр.Несебър с участието на младежки хор ”Анна” гр.Щьолково, Русия и хор на Смоленското междупархиално православно духовно училище гр.Смоленск, Русия.

Във Фестивалните концерти днес се представиха: Хор към храм „Св. Троица” – кв. Слатина, гр. София;. Хор „Лвов” към при музикално училище „С. Людкевич”, гр. Лвов, Украйна; Православен хор при храм „Покров Богородичен” – гр. София; Хор „Белле вочи” – гр. Хага, Холандия;  Хор при храм паметник „Св. Вмч. Георги Победоносец” – гр. Самара, Русия; Хор при храм „Св. Тихон – Патриарх Всерусийски” – гр. Клин, Русия; Женски хор на Киевския музикален институт „Р. М. Глиер” – гр. Киев, Украйна. От.20.30 ч на откритата сцена на централния площад в Поморие концерти изнесоха Берлински камерен хор „Колегиум музикум” – гр. Берлин ; Нишки смесен хор – гр. Ниш, Сърбия; Хор „Аве музика” – гр. София.

На 11 юни предстои  Празнична св. Литургия от 8,30 ч. с участието на състави от Фестивала. От 11.30 ч. е  заключителният концерт и официално закриване на Фестивала от кмета на община Поморие Иван Алексиев.

DSCI3143 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

DSCI3168 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

DSCI3172 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

DSCI3189 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

 Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”

bookmark Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”svejo Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”google Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”delicious Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”stumbleupon Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”facebook Н.В.Пр.Сливенски Митрополит Йоаникий: ”Господ да ни закриля и помага”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване