06/12/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Лий Уестууд спечели 22-рата си титла от Европейския тур

Номер 3 в световната ранглиста по голф Лий Уестууд направи повече от добра подготовка за започващото през следващата седмица Открито първенство на САЩ, след като спечели своята 22-ра титла от Европейския тур. Това се случи на турнира Nordea Masters в Стокхолм (Швеция), където 39-годишният англичанин направи много добро състезание и спечели отличието, оставяйки на цели пет удара зад себе си своя сънародник Рос Фишър. Лий Уестууд завърши с 19 удара под пара (269) и грабна титлата от надпреварата за трети път в своята кариера, след като триумфира тук през 1996 и 2001 година. На трето място останаха Серхио Гарсия, Петер Хансон и Мико Илонен. Те останаха с резултати от по (275) на ниво -13.
„Ще бъда честен и ще кажа, че играх наистина много добре през тази седмица. Разликата с втория в класирането - Рос Фишър, е пет удара и това говори достатъчно“, коментира след победата си англичанинът. Той допълни, че сега ще се съсредоточи единствено върху втория за сезона мейджър турнир в голф календара – US Open, който ще се проведе между 14 и 17 юни. В първите два кръга в Сан Франциско Лий Уестууд е в група с първите двамата в ранглистата - Люк Доналд и Рори Макилрой.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване