06/12/12 15:08
(http://www.klassa.bg/)

Осъдиха Лечков на 2 години и половина условно

Ямболският окръжен съд наложи във вторник две години и половина условно с тригодишен изпитателен срок на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Той беше признат за виновен в длъжностно престъпление и ощетяване на общинския бюджет.
Съдът прие, че Лечков е предоставил недвижим имот частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем, и по този начин е ощетен бюджетът на общината с над 671 000 лева. През септември 2011 година състав на Окръжен съд-Ямбол постанови тригодишна условна присъда за бившия сливенски кмет по същото дело. Бургаският апелативен съд обаче върна делото заради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.
„Пак по същия начин - само си размотаваме напред-назад телата. Преди седем месеца, точно в деня, в който влизах в предизборна кампания, имах същата присъда, само че сега е с шест месеца по-малко. Сега пак наново. Харчим държавна пара. Няма как да се чувствам виновен и задължително ще обжалвам“, коментира Лечков.
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване