06/14/12 00:05
(http://e-vestnik.bg/)

Поздрав за премиера от Орлов мост с „Мафия!” и „Честит рожден ден!”

Снимка: Булфото

За рождения ден на премиера Борисов около 1500-2000 души затвориха Орлов мост в София пяха „Хепи бъртдей”, скандираха „Честит рожден ден” и …”Мафия!”. Поводът бяха приетите поправки в Закона за горите, известни още като „поправката Цеко Минев” (шеф на Първа инвестиционна банка, неофициален собственик на ски съоръженията на Банско, също и на Витоша, които той демонстративно затвори тази зима, за да гласуват поправките в закона).

Протестиращите се събраха спонтанно от страница във Фейсбук „Да отнемем подаръка на Бойко! Блокада на Орлов мост по случай гласувания Закон за горите”.
Орлов мост остана блокиран от протестиращите около 2 часа. Полицейската сила отначало беше ограничена, но накрая бяха арестувани около 10 души. Вероятно властите са се страхували да не развалят рождения ден на премиера, който се превърна в основно събитие в телевизии и вестници.

Протестиращите насадяха по земята и затвориха Орлов мост. Снимка: Булфото

В отразяването на събитието от официалните медии броят на протестиращите беше подценен. В много държави полицията влиза в спор за броя на участвалите в антиправителствен протест. При нас функцията на полицията се поема от медиите – те са тези, които спекулират с броя протестиращи. Така например „Дарик” съобщи, че на протеста е имало 2000 души, според Нова ТВ ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване