06/17/12 08:43
(http://radiomilena.com/)

Стотици участници в третото издание на „Хоро край Поморийския бряг“

DSCI3546 150x150 Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягТретото издание на фестивала “Хоро край поморийския бряг” се провежда в Поморие.Той е  организиран от Сдружение „Танцов клуб Чайка” , с ръководител Лиляна Христова, който тази година отбеляза 10-годишен юбилей и  от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев. В тазгодишното издание взимат участие стотици танцьори от 27 клуба  по народни танци от цялата страна. Фестивалът бе открит вчера на централния площад в Поморие. Всички клубове играха  по пет задължителни  хора от различните етнографски области на България. Всеки клуб се представи на сцената и с по един танц по избор. Днес е откритият урок по български народни танци. С всяка година фестивалът „Хоро край Поморийския бряг“ събира все повече участници и клубове по народни танци от различни точки на България. Тази година в него се включат 500 танцьори. За първи път в Поморие показват своите автентични танци клубове от Хасково, Крумовград, Суворово, Генерал Тошево, Житница, Китен, Царево и Разград.

DSCI3530 Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския бряг

 

DSCI3541 Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския бряг

DSCI3545 Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския бряг

 

 

 Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския бряг

bookmark Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягsvejo Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягgoogle Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягdelicious Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягstumbleupon Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягfacebook Стотици участници в третото издание на Хоро край Поморийския брягСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване