06/14/11 05:06
(http://radiomilena.com/)

Втори фестивал „Хоро край поморийския бряг“

На 11 и 12 юни се проведе Вторият фестивал на клубовете по народни танци „Хоро край поморийския бряг“. Той бе организиран от Сдружение танцов клуб „Чайка“ с подкрепата на община Поморие и премина под патронажа на кмета на града инж. Петър Златанов. Пoвече от 420 любители на българските танци играха неуморно в продължение на два часа на градския площад. Тази година задължителните пет хора бяха : Ситно влашко, Малешевско, Тракийска ръченица на хоро, Ръка и Селско шопско. Хороигралците показаха завидни умения и при изпълнението на сложни хора като Джангурица, Граовско и много други. Всеки от гостуващите 18 клуба показаха и любимото си хоро,което предизвика овациите на публиката.
На следващия ден се проведе открит урок по български народни танци, на който лектори бяха Петър Белчев и Дора Петкова, Петър Петров, Йордан Станимиров и изпълнителите от състава за автентичен фолклор „Добруджа“ град Добрич с ръководител Мая Тончева.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/14/11 05:06 http://radiomilena.com/news/?p=12976
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване