06/19/12 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Българо-китайската камара против намаляване цените на тока от ВЕИ

Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) се обяви против плановете на ДКЕВР да намали преференциалната цена, на която се изкупува електрическата енергия, произведена от ВЕИ. От организацията дори заплашват да търсят отговорност от правителството на България.
„Не можем да не изразим недоволство и разочарование от политическата линия на правителството и ДКЕВР като регулатор и модератор на икономическата воля на управлението, която създава атмосфера на стопанска непоносимост и инвестиционна непредсказуемост за компаниите от Китай, желаещи да развиват бизнес в България, и които при създалата се ситуация най-вероятно ще трябва да прекратят дейността си и да търсят отговорност за причинените им вреди в резултат на тази рязка промяна“, пише в съобщението на камарата.
От организацията апелират ДКЕВР да преработи доклада си и той да бъде „съобразен с реалните икономически показатели и реалните инвестиционни разходи за развитието на „зелената енергия“. В противен случай, твърдят от камарата, „ще се заговори за „бивши“ китайски инвеститори“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване