06/19/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Собственикът на Формула 1 CVC Capital Partners продаде акции за още 500 милиона долара

Мажоритарният собственик на Формула 1 CVC Capital Partners е продал акции от световния шампионат за още 500 милиона щатски долара. Продажбата на въпросния дял стана броени дни след като сривът на световните пазари отказа компанията от излизане на борсата. Купувач на въпросния дял акции е американската компания Waddell & Reed, която вече държи почти 21% от спорта. Според източници на „Скай спортс“, близки до CVC, сделката е доказателство за готовността на американците да инвестират във Формула 1 въпреки очертаваните от специалистите негативни перспективи за бъдещето на финансовите пазари.
В края на май CVC продаде 21% от акциите си за 1,6 млрд. долара на Waddell & Reed, BlackRock и Norges Bank Investment Management. „CVC Capital Partners има удоволствието да обяви постигането на споразумение за допълнителна инвестиция от 500 милиона долара на Waddell & Reed, с която общият дял на компанията във Формула 1 се увеличава до 20,9%“, се казва в официалното съобщение на собственика на търговските права на спорта. С финализирането на сделката CVC намали до 1/3 своя дял в световния шампионат. Остава неясно каква част от него компанията е готова да пусне за първично предлагане на борсата. Наскоро промоутърът на Формула 1 Бърни Екълстоун коментира, че листването на спорта на борсата в Сингапур най-вероятно ще бъде отложено за по-късно тази година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване