06/20/12 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Кастингите на най-рейтинговото музикално шоу „Гласът на България” по bTV продължават до 8 юли

До 8 юли всички талантливи родни певци у нас могат да се запишат за кастинга на „Гласът на България”, като попълнят онлайн заявление в сайта www.glasatnabulgaria.bg. Уникалното за българската аудитория тв шоу, постигнало рекордни рейтинги с първия си сезон у нас, се завръща в ефира на bTV, за да открие новия талант, заслужил титлата „Гласът на България”.
По традиция само качествени изпълнения ще бъдат допуснати до телевизионния кастинг на „Гласът на България”, като кандидатите с фалшиви, комични, нелепи или търсещи краткосрочна слава изпълнения няма да бъдат излъчени в ефира на bTV. Телевизионното излъчване ще започне с кастингите „на тъмно”, в които външният вид и поведението на кандидатите ще останат скрити за четиримата звездни треньори. Гласът на кандидатите е единственият критерий, по който те ще бъдат първоначално селектирани.
The Voice Of... е един от най-успешните формати на Talpa Media, основана от световноизвестния продуцент Джон де Мол. Шоуто на вокалните таланти е реализирано в 39 държави в цял свят само за две години, като навсякъде постига огромен успех и увеличава неколкократно пазарния дял на телевизиите продуценти.
Първият сезон на „Гласът на България” отбеляза рекордните за летния сезон на 2011 година рейтингови резултати, съизмерими с резултатите на най-гледаните тв програми през есенния и зимния сезон. За целия си период на излъчване - от 18 юли до 24 октомври, „Гласът на България” отчита рекорден среден дял – 54,1%, за аудитория All4+. Той е по-висок от средните дялове на всички риалити програми, излъчени по bTV от създаването на телевизията.
Първият концерт на живо, излъчен в праймтайма на bTV постигна среден рейтинг 20,26% и дял 59,16% (1,5 милиона зрители), като отбеляза най-висок дял спрямо всички стартове на големи концерти в музикални формати, излъчвани в България. Средно над 1,6 милиона зрители проследиха финалния концерт на най-успешното музикално шоу на 2011 година, който привлече над 50% от зрителите на възраст 18-34 г. и отчете дял от близо 58% за аудитория 18-49.
„Гласът на България” е и единственият музикален формат у нас, в който онлайн аудиторията има ключова роля в избирането на победителите в шоуто. В първия сезон интернет феновете гласуваха за своите фаворити не само чрез SMS, но и безплатно на www.glasatnabulgaria.bg и следяха събитията зад кулисите в паралелен онлайн стрийминг на живо. Сайтът отчете средно 300 000 потребители и над 4 000 000 разгледани страници месечно. Само в деня на първия концерт на живо над 70 000 потребители посетиха близо 700 000 страници.
От началото до края на излъчването на „Гласът на България” в ефир 77 000 фенове посетиха 57 600 000 пъти официалната Facebook страница на шоуто, като според статистиката активните потребители наброяват над 200 000 месечно.
Продуцент на предаването е bTV, изпълнителен продуцент е bTV Studios, а творчески продуцент - „Седем осми”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване