06/20/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Коалиционно правителство начело с Антонис Самарас ще управлява Гърция

Консервативно-лява коалиция, съставена от "Нова демокрация" и ПАСОК и подкрепена от малката Демократична левица, ще управлява Гърция, предаде Ройтерс. В най-кратки срокове новото правителство ще предоговори споразумението с ЕС и МВФ и ще извади страната от тежката рецесия, заяви в сряда лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос. Лидерът на спечелилата изборите в неделя "Нова демокрация" Антонис Самарас отиде в сряда следобед при президента Каролос Папуляс, за да му докладва, че е готов с кабинета.
Общо трите партии - и с подкрепата на Демократичната левица, имат 179 места в 300-местния парламент.
"Гърция има правителство и това е посланието, което настоящият финансов министър Георге Заниас ще отнесе на Еврогрупата", подчерта пред репортери лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос.
Съставът на кабинета се очакваше да бъде обявен късно вечерта в сряда, като според някои информации само "Нова демокрация" ще излъчи за министри свои депутати. Лидерът на ПАСОК Венизелос е убедил депутатите от своята партия те да посочат технократи за полагащите им се места, разкри Ройтерс. За тежката позиция на финансов министър се спрягаха много имена, като най-вече се очакваше поста да заеме председателят на Националната банка на Гърция Василис Рапанос, който е и професор по икономика в Университета в Атина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване