06/23/12 00:26
(http://e-vestnik.bg/)

Би Ти Ви зае фронтова позиция срещу …себе си

От началото на 90-те години не са протестирали така срещу телевизия

Българи в Лондон се снимат с плакати против бТВ на ул. “Шанс”. Снимка: разпространява се из Фейсбук

На протестното шествие срещу Закона за горите в сряда (което беше разрешено и законно) множеството скандираше „Долу Би Ти Ви!” и протестиращи размахваха поне 10 различни плаката против телевизията. В интернет се разпространяват призиви и страници за бойкот на тази телевизия. Нищо такова не се беше случвало от началото на 90-те години, когато тълпи обсаждаха сградата на БНТ, единствена тогава национална телевизия. Сега няма монопол на една телевизия и няма да се стигне до подобни вълнения. Конфликтът, обаче, е по-сериозен, отколкото изглежда на пръв поглед.

Същия ден имаше доста по-малоброен контрапротест в защита на Закона за горите, от хора докарани с автобуси и събрани от кол и въже, някои не знаеха за какво са дошли в София, както се видя от репортаж на Нова ТВ. Само на Нова, не и на Би Ти Ви. Тази телевизия предприе твърд курс срещу спонтанно избухналото недоволство от нея. Вместо да заглади конфликта, да предизвика дискусия и разбирателство, включително с предавания, което е във властта й, Би Ти Ви се радикализира и зае страна. Тя вече е на барикадата, срещу едно значително мнозинство, което телевизията се опитва да вкара в калъпа на „еколози”, изкарва ги лумпени и др. Много грешна позиция за една масова медия.

Плакати против бТВ на последното шествие против Закона за горите. Снимка: Окупирай България, Фейсбук
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване