06/24/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

Намерихме „виновен“ за взривовете край Петолъчката!

Работник е виновен за взривовете край Петолъчката. Това съобщи в неделя пред bTV шефът на „Берета трейдинг“ Десислав Делев. Именно това е фирмата, работеща със снарядите, които доведоха до инцидента с човешки жертви, ранени и сериозни материални щети.
Белята става, когато се пипа нещо, за което дадено лице не е оторизирано, заяви Десислав Делев. По думите му работникът, който е отворил и се опитал да работи с боеприпасите, „е бил предупреден да не ги пипа“.
Така за пореден път за тежък инцидент със загинали у нас виновното лице май ще се окаже на най-ниските нива в йерархията. Както при големите трагедии с автобусни и влакови катастрофи, които ни сполетяха през последните години.
Напълно възможно е и дори е много вероятно обикновен работник да е предизвикал взривовете край Петолъчката. Работникът обаче е само малка част от системата и ако има грешка в действията му, това означава, че някой над него също не си е свършил работата. Все пак става дума за предприятие, което работи с опасни вещества, и там контролът би следвало да е извънредно строг – по военен образец. Твърдението, че работникът е „бил предупреден да не пипа“, не звучи никак сериозно. Можеш да предупредиш „да не пипа“ някое дете в детската градина, а служител, който работи с взривове, трябва да бъде задължен да спазва стриктно правомощията си.
Фактът, че взривовете край Петолъчката не са единичен прецедент, също е доказателство за това, че нещо в системата със съхраняването и утилизирането на армейските боеприпаси сериозно куца. Точно затова, ако работникът Х има вина за инцидентите с взривове, вината и отговорността на хората над него са много по-големи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване