06/26/12 16:47
(http://www.klassa.bg/)

До 2020 г. 50% от битовите отпадъци у нас трябва да се рециклират

Според промените в Закона за управление на отпадъците до 2020 г. 50% от битовите отпадъци у нас трябва да се рециклират, като тук се включват биоразградимите и хранителните отпадъци, тези от бита, от парковете и градините, решиха народните представители при второто четене на Закона за управление на отпадъците. Въвеждат се и строги правила за разделяне на отпадъците, образувани по време на строителство и при разрушаване на сгради, като целта е 70% от тях да бъдат оползотворени.
Закриват се пунктовете за черни и цветни метали в населените места, като остават само тези в промишлените зони. Общините се задължават до 2 години да изградят специални площадки за метални отпадъци, където те ще се съхраняват отделно от битовите. Площадките ще бъдат оборудвани с камери за непрекъснато наблюдение, а записите от тях ще се съхраняват в продължение на една година. Физическите лица ще могат да предават черни и цветни метали само срещу декларация за произход и без да получават пари за това.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване