06/27/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

НС прие ветото на президента върху Закона за горите

Парламентът прие ветото на президента Плевнелиев върху промените в Закона за горите в сряда. ГЕРБ и опозицията гласуваха почти единодушно. Общо 127 бяха народните представители, а със 122 гласа ветото беше прието. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов присъстваше на дебатите и представи пред депутатите становището на правителството. ГЕРБ няма да допусне този закон да бъде гласуван, докато не се получи обществен консенсус, бе категоричен министърът. 3 юли е определен за ден, в който ще има публична дискусия по промените в закона.
Около 200 души са участвали в сряда в протест срещу наложеното президентско вето върху Закона за горите, съобщи кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов, цитиран от агенция „Фокус“. Според него протестът, който се състоя на отбивката за село Пиперево на главен път Е-79, е преминал цивилизовано. Той е бил разрешен от община Дупница, на чиято територия попада. Изразихме надежда, че правителството ще устои и няма да се поддаде на този екологичен рекет, който се налага в момента, заяви кметът Иванов. Според него депутатите ще приемат президентското вето, но при повторното влизане на закона в НС би трябвало да се устои на натиска. Надявам се да се даде възможност писти и ски съоръжения да се изграждат без преуреждане на терена, а само с право на строеж, след провеждане на търг, допълни Иванов. Според него тази част касае всички общини, имащи потенциал за развитие на зимния ски туризъм.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване