06/27/12 16:37
(http://radiomilena.com/)

С ухание на казанлъшка роза в Поморие

3561 150x150 С ухание на казанлъшка роза в ПомориеНа 29 юни /петък/,  от 18.00 ч.  в Исторически музей – Поморие ще се открие изложбата “С ухание на казанлъшка роза”. Музеят на розата от град  Казанлък ще гостува в Поморие до 10 септември . В експозицията ще бъдат представени съдове, снимки, документи за производството и експорт на розово масло, гюлапски и  маслени шишета, шаблони за експорт, търговски тефтери, част от химическата лаборатория на Христо Яръмов и историята на института на розата.

Исторически музей – Поморие ще представи и обновените си експозиции . Във връзка със  100-годишнината от Балканската война ще бъдат изложени оръжия, които са дарение от Министерство на отбраната. Сред тях са: картечница „ Шварц лозе“, револвер „Сент етиен“, ракетен немски пистолет, картечница „ДШК“, пушки и карабини „Манлихер“ и „Маузер”.От Поморие и неговия район има сведения за участници в Балканските войни, Първата Световна война, както и в заключителния етап на Втората Световна война в Европа.

Друго, което се представя в Историческия музей в Поморие е живопис -  картини от художествения фонд на музея  на  различни художници,  които са оставили своя отпечатък през годините. Посетителите могат да видят и  находките  от последните археологически проучвания  от местността  “Палеокастро.”

 С ухание на казанлъшка роза в Поморие

bookmark С ухание на казанлъшка роза в Помориеsvejo С ухание на казанлъшка роза в Помориеgoogle С ухание на казанлъшка роза в Помориеdelicious С ухание на казанлъшка роза в Помориеstumbleupon С ухание на казанлъшка роза в Помориеfacebook С ухание на казанлъшка роза в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване