06/27/12 13:21
(http://www.klassa.bg/)

Футболисти за един милиард евро в 1/2-финала между Португалия и Испания

Сблъсък между футболисти за общо 1 милиард евро ще представлява първият 1/2-финал на Евро 2012 между отборите на Испания и Португалия. Освен кърваво дерби на Иберийския полуостров и край на надеждите за европейска титла на единия от двата отбора това ще бъде и сблъсък между някои от най-скъпите и най-качествените футболисти на планетата.
Футболисти с обща цена от 658 милион. евро на страната на Испания и още 337,7 милиона от страната на Португалия. Именно в редиците на Португалия се подвизава действащият най-скъп футболист в света Кристиано Роналдо. Според авторитетния сайт transfermarkt.de звездата на „Реал“ (Мадрид) струва 90 милиона евро. Тази цифра автоматично го превръща с голяма преднина в най-скъпия футболист на терена довечера. Далеч назад по цена в тима на Португалия (под №2) е крилото на „Манчестър Юнайтед“ Нани, който е оценен на „скромните“ 46 милиона евро. А третият най-скъп португалец е бразилският защитник на „Реал“ (Мадрид) Кеплер Лаверан Лима Ферейра, познат по широкия свят просто като Пепе. Цената му е 28 милиона евро и на практика го нарежда след най-скъпите дефанзивни футболисти в света.
Най-скъпият футболист в лагера на Испания - Андрес Иниеста от “Барселона“, е оценен на 65 милиона евро, или с 25 милиона по-малко от стойността на Кристиано Роналдо. В лагера на испанците има още 2-ма магьосници освен Андрес Иниеста – Сеск Фабрегас от „Барселона“ и Давид Силва от „Манчестър Сити“, оценени на над 40 милиона евро. Още 7 футболисти – Хуан Мата, Шави, Серхио Бускетс, Жерар Пике, Икер Касияс, Серхио Рамос и Шаби Алонсо, струват по над 30 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване