06/28/12 11:31
(http://radiomilena.com/)

Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалисти

MBAL Deva Maria Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалисти На 30 юни в МБАЛ „Дева Мария” – Бургас пристига един от доайените в урогинекологията в Европа – Проф. Адолф Луканович от Университетската болница в Любляна -  Отделение по акушерсто и гинекология и урогинекология. Той ще проведе уъркшоп на колегите си в страната, като ще извърши три операции демонстрирайки най-съвременните  техники и методики за лечение при нарушения на тазовото дъно и  заболявания свързани със спонтанното изпускане на урина при жените (инконтиненция). Пациентките които ще бъдат оперирани са от Бургас и те няма да заплащат стойността на операцията.    Проф. Луканович е световно признат специалист по урогинекология и един от хората въвел и наложил в Европа най-новите и модерни  методи за лечение на тези заболявания – пролифт и слинг техниките.  Това е микроинвазивен метод, при който не само ефекта е със значително по-висок % (стигащ до 80%), но и се постига много по-бързо и безболезнено възстановяване в рамките на 2-3 дни. На практика при този метод липсват рецидиви. За сравнение конвенционалното лечение е много по-травматично за самата пациентка, възстановяването трае много по-дълго и болезнено, и не на последно място – с много по-ниска успеваемост.

Проф. А. Луканович е член на управителния съвет  на IUGA (Интернационална Урогинекологична Асоциация), президент на Словенската Асоциация по Акушерство и Гинекология и президент и създател на Словенската Урогинекологична Асоциация.  В България все още болниците, които прилагат този тип лечение са изключително малко и липсват обучени специалисти и добра апаратура. Поради това много българки с подобен проблем търсят решение в съседни страни или прилагат консервативно лечение, което има много слаб или никакъв ефект.  Това води не само да създаване на дискомфорт и анатомични изменения при жената, но и до психогенно травмиране на пациентката.

 

 Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалисти

bookmark Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиsvejo Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиgoogle Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиdelicious Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиstumbleupon Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиfacebook Доайен в урогинекологията в Европа ще обучава наши специалистиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване