07/04/12 12:31
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Варненци спасиха Морската градина

С 43 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ общинските съветници във Варна приеха коригиран Общ устройствен план, който налага пълна забрана за строеж в Морската градина. 

Ограничението ще важи за местностите от историческата част на парка до „Евксиноград“.

С този вот общинските представители гласуваха местностите „Салтанат“, „Долна Трака“, „Горчива чешма“, паркът „Евксиноград“ и Ботаническата градина да влязат в категорията Обществени паркове и зелени площи.

По време на заседанието бе прието и предложението на Борислав Гуцанов от БСП. Идеята на Гуцанов бе втората част от Морската градина (до Шокаловия канал, който пресича кв. „Чайка“ и стига приблизително до Първа буна) също да бъде определен от Министерството на културата за историческо ядро на Варна.

Въпреки постигнатия успех обаче, във Facebook не спират призивите за демонстрации и в сряда.

Планираното за довечера мероприятие е под надслов „Да спасим Морската градина – ден 2 (Afterparty)“. Организаторите отправят призив към участниците да носят цветя.

До днешната развръзка по темата се стигна, след като във вторник вечер хиляда варненци излязоха на протест, за да изразят неодобрението си към предвижданото разрешение за строеж в местността „Салтанат“ на Морската градина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване