07/07/12 07:16
(http://radiomilena.com/)

Румънският парламент свали от власт президента на страната

rumynskiqt parlament svali ot vlast prezidenta na stranata 807981 150x150 Румънският парламент свали от власт президента на страната Румънският парламент вчера гласува в подкрепа на отстраняването на румънския президент Траян Бъсеску от власт, въпреки че Европейската комисия и Германия изразиха безпокойство от възможно накърняване на демокрацията от страната на лявоцентристката управляваща коалиция, предаде novini.bg.   258 от общо 432 сенатори и депутати гласуваха за свалянето на Бъсеску. Новината беше обявена от сенатор Дан Раду, член на Социал-либералния съюз, който има мнозинство в парламента. Сега съдбата на Бъсеску ще бъде решена на референдум, който трябва да бъде произведен в срок от 30 дни. За отстраняване на президента ще е достатъчно обикновено мнозинство от гласовете. До произвеждането на референдума, изпълняващ длъжността президент ще бъде председателят на Сената Крин Антонеску.

Съединените американски щати изразиха тревога по повод политическата ситуация в Румъния, предаде Агенция Кросс. По думите на говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд САЩ са обезпокоени от последните събития в Румъния. Страната е наш съюзник и партньор в НАТО. Тези събития застрашават демократичния баланс на властите и отслабват независимите институции като съдебната система, посочва още Нюланд.   Свалянето от власт на Бъсеску ще стане факт, едва ако бъде потвърдено от референдум, който ще се състои на 29 юли.

 

 

 Румънският парламент свали от власт президента на страната

bookmark Румънският парламент свали от власт президента на странатаsvejo Румънският парламент свали от власт президента на странатаgoogle Румънският парламент свали от власт президента на странатаdelicious Румънският парламент свали от власт президента на странатаstumbleupon Румънският парламент свали от власт президента на странатаfacebook Румънският парламент свали от власт президента на странатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване