07/13/12 16:26
(http://www.klassa.bg/)

Дянков проверява защо Георги Първанов е посещавал двореца „Кричим“

Финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков споделя пред колегите си от Министерски съвет, че вече събира информация доколко и от кого се е посещавало стопанството към двореца „Кричим“. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание, която бе публикувана в петък.
„В последните пет години единственият държавник, посещавал двореца „Кричим", е бившият президент Първанов. Поръчал съм и проверка дали просто е снимал лопатарите, защото там не може да се прави лов от 30 години, става въпрос по закон, и е интересно защо са били тези посещения“, казва Дянков пред министрите.
Примерът Бойко Борисов пък изказва мнение, че при толкова пари, които държавата дава всяка година за „Кричим“, трябва да може той да се използва по някакъв начин - за изложби, за подписване на договори или нещо от този род.
Симеон Дянков заявява, че „Кричим“ вероятно ще се използва за исторически конференции в бъдеще. Вицепремиерът показва и добри познания по история, като припомня пред членовете на кабинета, че Александър Стамболийски се е опитал да се добере до двореца „Кричим“ преди да го убият, но са го хванали близо до мястото, а през 1943 година именно там цар Борис Трети е скъсал заповедта за депортация на евреите.
Както Klassa.bg писа, дворецът „Кричим" преминава към ведомството на Симеон Дянков. Самият Дянков обяснява това решение пред правителството с мотива, че така имотът ще се „управлява по-добре финансово“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване