07/16/12 17:47
(http://www.klassa.bg/)

300 000 руснаци притежават имоти у нас

300 000 руснаци притежават имоти в България, показват официалните данни към края на миналата година, представени на пресконференция от посланика на България в Русия Бойко Коцев, съобщи Profit.bg, цитирайки руското електронно издание ”ЗагранХаус”.
40% от руснаците са купили жилище в България като ваканционен имот. Всеки пети руски купувач на недвижим имот е направил сделката с цел създаването на собствен бизнес. 15% са купили къщи и апартаменти за постоянно живеене, показва статистиката.
По думите на посланика основната част от апартаментите и къщите се купуват на курортите по Черноморското крайбрежие, както и рехабилитационния курорт Сандански, ски курорта Банско, малка част са в София и Пловдив.
По-рано списанието „Хоумс кълекшън“ публикува изследване, според което България остава най-търсената страна за руските купувачи на чуждестранна недвижимост. На второ място се оказа Испания, на трето - Италия. По данни на експертите 80% от респондентите търсят имот в страни, които влизат в челната десетка на класацията.
Мнението на анализаторите е, че цените на българските имоти на практика са достигнали дъното. Към края на 2011 г. цените на жилищата в Бургас се понижиха до 860 евро за квадрат, а във втория по големина град в България Пловдив - почти до 770 евро.
По данни на НСИ през 2011 г. цените на имотите са се понижили с 6% спрямо предходната година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване