07/18/12 18:09
(http://e-vestnik.bg/)

Терористичен акт в Бургас: Случи се онова, за което ни предупреждаваха

Автобус с израелски туристи беше взривен на летището в Бургас. Снимка: от тв екрана

Ето, че най-лошото се случи и нас. Хизбула (най-вероятно) взриви автобус с израелски туристи. Терористичният акт е станал на оживен паркинг на летище Бургас и поне засега информацията е за 29 ранени и трима загинали. Жалко за загиналите е първото, което може да му мине през ума на човек.

Второто е въпросът: какво става? Българските специални служби не може да са съвсем изненадани. За евентуални атентати на Хизбула у нас се говори от няколко години насам. Като възможни обекти службите отдавна са идентифицирали посолството на Израел, консулството, синагогите, летища, хотели и автобуси с туристически групи.

Тази зима дори израелските медии разпространиха информация за предотвратен терористичен акт пак срещу израелски терористи. Повториха е я няколко западни информационни агенции. А няколко израелски сайта предупредиха, че у нас се готви атентат във връзка с годишнината от убийство на военния лидер на Хизбула Имад Мугние. Българските власт опровергаха информацията.

И ето, че белята стана. Дали пък не е заради измамното спокойствие около добрите връзки на България с арабските страни. Връзки потвърдени преди две години дори с официална среща на депутати от ГЕРБ с политическото крило на Хизбула в Ливан.

Във всеки случай някой не си и свършил добре работата. И този някой не може да бъде в ДАНС, тъй като контратерористите отдавна не са там, а във ведомството на вътрешния министър Цветанов.

Ето защо предполагам, че освен на въпроси за доклада на ЕК, още тази вечер той ще трябва да продължи с другите отговори.

От блога на Пламен Даракчиев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване