07/18/12 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Увеличение на заплатите – само в болниците без дългове

Увеличение на възнагражденията в системата на здравеопазването ще има само в здравните заведения, които са доказали стабилно финансово състояние и липса на задължения. За това са се разбрали участниците в срещата между работодатели и синдикати, която се е провела късно във вторник при здравния министър Десислава Атанасова.
По този начин работодателите и синдикатите постигнаха и споразумение за подписване на новия колективен трудов договор в системата на здравеопазването, съобщиха от
Българската стопанска камара (БСК).
Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев е припомнил по време на срещата при министър Атанасова, че съгласно българското и международното законодателство в сферата на трудовоправните отношения страни по колективните трудови договори могат да бъдат само работодатели и синдикати, а представителите на държавата не могат да бъдат страни по него.
Очаква се колективният трудов договор в здравния сектор да бъде подписан идната седмица и да влезе в сила от 1 януари 2013 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване