07/20/12 13:57
(http://www.klassa.bg/)

Клон на Хизбула в България бил извършил взрива

Самоубиецът, предизвикал атентата на бургаското летище, е член на подразделение на групировката Хизбула, което действа на територията на България. Това твърди американски официален представител, цитиран от „Ню Йорк таймс“. Той е останал анонимен, тъй като разследването все още продължавало.
Според него взривът е отговор на убийствата на няколко ирански ядрени учени, за което Иран обвинява израелски тайни агенти. Израел нито е потвърдил, нито е отхвърлил обвинението.
Други двама представители на властта в САЩ също са потвърдили, че Хизбула стои зад взрива срещу автобуса с израелски туристи, причинил смъртта на седем души. Те обаче отказали да дадат подробности, съобщава изданието.
В четвъртък премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза на пресконференция, че атаката в Бургас е дело на „Хизбула, дългата ръка на Иран“. Както е известно, Хизбула е ливанска въоръжена групировка.
От своя страна официалните ирански власти отричат да имат нещо общо с терористичния акт и дори го осъдиха.
Българите все още се опитват да разберат как атентаторът е влязъл в страната и къде точно е пребивавал, информира още „Ню Йорк таймс“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване