08/01/12 22:14
(http://www.klassa.bg/)

Почина Ерминда Дуарте, последната жива сестра на Евита Перон

Почина Ерминда Дуарте, последната жива сестра на Евита Перон, съобщава испанската преса.. Тя издъхна на 95 години, броени дни след 60 годишнината от смъртта на Евита, която бе чествана в Аржентина. Ерминда бе последната жива сестра на легендарната Евита, тя бе три години по-голяма от нея. Ерминда бе четвъртата от петте деца на Хуан Дуарте, плод на извънбрачната му връзка с Хуана Ибаргурен.
Ерминда нямаше деца, не влезе в политиката, за последно се появи на публично място миналата седмица на честването на 60- годишнината от смъртта на Евита Перон. След смъртта на Евита семейство Дуарте се отдалечи от Хуан Перон, а когато той падна от власт през 1955-та, майката и сестрите на Евита напуснаха Аржентина и се установиха в Чили. .
През 1971-ва Ерминда пътува до Мадрид заедно със сестра си Бланка за да участва в репатрирането на трупа на Евита, секвестиран от диктатурата и погребан в Италия. Трупът на Евита Перон е предаден на съпруга и Хуан Перон по време на неговите емигрантски години в Мадрид. През 1972-ра Ерминда публикува книгата „Сестра ми Евита”, в която разказва историята на легендарната Ева Перон. През 80- те години Ерминда и Бланка спечелиха дело за наследството на Евита Перон срещу третата съпруга на Хуан Перон, Исабел, която им плати милиони долари. Ерминда ще бъде погребана близо до сестра си Евита.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване