08/14/12 14:35
(http://www.klassa.bg/)

Цензурират снимки по бански на първата дама на Франция

Редакциите на няколко седмичника във Франция са били предупредени от адвокатите на
Валери Трирвильор, първата дама на Франция, да не публикуват нейни снимки по бански костюм, съобщава АФП. Заместник главният редактор на многотиражния седмичник VSD потвърждава, че с него се е свързал близък до сегашната спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд преди отпечатването на броя с искане да не пуска снимките.  Същото позвъняване са приели в редакцията на Voici, а в женското списание Grazia са получили предупредителен факс.
Опитите да се спре отпечатването на фотографиите обаче се оказаха безуспешни, защото президентската двойка в бански костюми се появи на кориците на повечето издания. В неделя президентът отбеляза 58-я си рожден ден в курорта Брегансон, където бе на почивка с Валери. С това приключи и меденият му период, защото във вторник се навършват 100 дни от началото на неговото управление и медиите му направиха точна равносметка.
В неделя в.“Фигаро“ публикува социологическо проучване, според което 54% от французите  са недоволни от началото на мандата на президента социалист, докато 46% казват, че са „по-скоро удовлетворени“. Допитването на Ifop показва още , че намаляването на заплатите на държавния глава и министрите се е харесало на 82% от анкетираните, предвиденото изтегляне на контингента от Афганистан – на 75%. Медиите отбелязват, че все още президентът не е осъществил голямото си обещание за облагане със 75% на доходите над 1 милион евро, което трябва да стане след приемането на проектобюджета през есента. Предстоят и важни реформи за банките и управлението на икономиката.
След първите си 100-дни преди 5 години Никола Саркози се ползваше с одобрението на 66% от французите, припомня „Фигаро“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване