08/20/12 13:48
(http://www.klassa.bg/)

МВР синдикатът настоява за увеличение на заплатите с 25 на сто

Увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25 на сто най-късно от 1 януари 2013 г. поискаха от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Това се посочва в съобщение на синдиката, разпространено в медиите. Сред другите искания на полицейските служители е въвеждането на бързи законодателни промени, свързани най-вече с „физическата неприкосновеност“ на униформените. Реформите в МВР също трябва да влязат в сила още през януари догодина, заявиха от СФСМВР. 
В тази връзка на 22 август са насрочени преговори между синдиката и ръководството на МВР.
Ако резултатите от двустранните преговори не удовлетворяват СФСМВР, полицаите са готови да предприемат протестни действия, заявяват от синдиката.
Основните мотиви за поставяне на този ултиматум от страна на Федерацията пред ръководството на МВР е, че в последните 3 години се обещават законодателни промени, които все още са в процес на обсъждане.
От СФСМВР заявяват, че нямат време, желание и възможност да провеждат преговори още 6 месеца, тъй като е наложително техните искания да бъдат отразени в бюджета на МВР за 2013 г.
Основният мотив на синдикалистите за исканото увеличение на полицейските заплати е компенсирането на инфлационните процеси, липсата на реално увеличение на заплатите и на бонуси или на допълнителното материално стимулиране през последните години. В тази връзка МВР-синдикатът иска още бюджетът на ведомството за догодина да бъде съобразен с техните искания.
От СФСМВР искат още промяна в съдържанието на термина "несъвместимост със службата в МВР", премахване на възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация, и премахване на дискриминацията при завършващите задочна форма на обучение в Академията на МВР служители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване