08/31/12 21:43
(http://e-vestnik.bg/)

Вицето на Ромни разпали конгреса на републиканците, медии го хванаха в лъжи

Франс прес

Кандидатът за вицепрезидент на Мит Ромни - 42-годишният консерватор Пол Райън, възпламени републиканския конгрес в сряда вечерта в Тампа, като увери, че Америка има нужда от промяна на курса и отправи яростни критики срещу Барак Обама.

“След четири години, прекарани във въртене във всички посоки, Америка има нужда от промяна на курса и човекът, който може да го направи, е Мит Ромни”, заяви Райън, твърдейки, че лично той е готов да откликне на призива на неговото поколение да бъде кандидат за вицепрезидент на Републиканската партия.

Веднага след това американските медии го обвиниха в лъжи. Редица издания, включително “Ню Йорк мегъзин”, “Хъфингтън пост”, “Ню рипаблик”, отбелязаха, че речта на Пол Райън на конгреса на републиканците е била пълна с грешки и неточности.

Колумнистката на “Фокс Нюз” Сали Кон дори окачестви речта му като опит да се постави световен рекорд по лъжи.
“Райън очевидно се опита да установи световен рекорд по броя на откровени лъжи и неправилно изтълкувани факти в една политическа реч. И макар главният на тази Олимпиада да бе Мит Ромни, в тази дисциплина златото грабна Райън”, написа Кон.

Журналистите по-специално обърнаха внимание, че Райън обвини президента Барак Обама в закриването на завода на “Дженеръл мотърс” в щата Уискънсин. Всъщност заводът е бил закрит месец преди Обама да встъпи в длъжност, отбелязаха мнозина журналисти.

Райън също обвини Обама, че е съкратил финансирането на програмата за медицинско застраховане “Медикеър” (Medicare). Но бюджетът, с който републиканците отиват на изборите, предвижда съхраняване на намаленото от Обама финансиране на програмата. В тази връзка Райън бе обвинен в лицемерие.

Още един според момент бе критиката към Обама заради програмата за стимулиране на икономиката, приета в началото на 2009 година. Програмата бе за 800 млрд. долара. Според Райън тези пари се хвърлят на вятъра и програма не изпълнява основната си функция за борба с безработицата.

Изследванията обаче опровергават тази теза и показват, че благодарение на тази програма са били създадени от 400 000 до 3,3 млн. нови работни места.  Журналистите отбелязаха и други многобройни неточности и жонглиране с фактите в речта на Райън.

Почти непознат за американците, Райън е депутат от щата Уисконсин в северните части на САЩ . Той е католик и е много консервативен, що се отнася до социалните въпроси, като аборта. Райън настоява и за драстично съкращаване на държавните разходи. И неслучайно - в Конгреса той е начело на комисията по бюджета в Камарата на представителите.

Райън е висок, атлетичен, с кестенява коса и сини очи. Баща му е починал, когато е бил на 16 години. Райън се възползва от възможността да говори на конгреса в Тампа, за да представи близките си и да сподели личната си история, хвалейки същевременно Мит Ромни, че е набожен и добър човек, способен да върне Америка в правия път.

Мисията на този депутат, любител на лова и риболова, изглежда ясно установена - да бъде моторът на идеите, свързани с икономическата политика, в републиканския президентски дует, да помага на Ромни да привлече консервативното крило на партията и да съблазни младежите.

В словото си Райън разкритикува по-специално здравната реформа на сегашния президент демократ. “Обамакеър съчетание от името на президента и английската дума за здравеопазване - това са над 2000 страници регламенти, укази, такси и други неща, които нямат никакво място в една свободна страна”, заяви Райън, предизвиквайки взрив от аплодисменти на хилядите републикански делегати на конгреса.

Райън обеща, че в случай на победа на президентските избори на 6 ноември, следващата администрация на Ромни ще премахне закона за здравната реформа.

“Не дойде ли моментът за този човек, който ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване