09/17/12 21:48
(http://e-vestnik.bg/)

Двойници на Обама и Ромни превръщат кампанията в шоу

Франс прес

Двойниците на Обама и Ромни събират тълпи при появата си. Снимка: от тв екрана

Да видиш как президентът Обама помага на републиканския си съперник Мит Ромни да изглади смачкания си костюм в хотелска стая в Манхатън изглеждаше невъобразимо. Това обаче се случи… с двойниците им.

Когато Метес Луис Ортис и Майк Коти ходят по улицата по риза и вратовръзка, движението спира. “Рейсовете, камионите, всичко”, потвърждава Ортис. Защото вероятно няма други мъже, които да приличат толкова много на Барак Обама и Мит Ромни.

Ортис има всичко нужно - същите щръкнали уши, същата чаровна белозъба усмивка, същата форма на лицето, дори и атлетичната походка и спокойната отпуснатост на президента демократ.

Коти признава, че е по-трудно да докара приликата с Ромни, особено гласа. Но посивелите му слепоочия, широкото му чело, гъстите му вежди и пронизващият му поглед подлъгват не един и двама души, че виждат кандидат-президента мултимилионер, който ще се опита да влезе в Белия дом на 6 ноември.

“Хората идват да ми стиснат ръката. Сърцето им се разбива”, като разберат грешката си, шегува се Коти.

Последната публична проява на двамата двойници бе неотдавна по телевизия Фокс нюз в Ню Йорк. Преди да излязат на сцената, те прекараха един час в същата хотелска стая да се подготвят за изиграването на персонажите си.

Така можем да видим двойниците на двамата основни политици на страната седнали един до друг, обсъждайки фиктивния си живот и помагайки си за гладенето на костюмите. “Поръсваш с вода и държиш ютията съвсем близо, но без докосване”, съветва Ортис/Обама своя колега.

Ортис, който живее в Бронкс, не винаги си е изкарвал хляба като двойник на Обама. Този бивш телефонен техник от компанията Веризон взема решението през 2008 г., когато негов приятел му казва, че под мустаците и козята си брадичка прилича като две капки вода на демократическия кандидат за президент Барак Обама.

“Реших да се обръсна и не повярвах на очите си. Погледнах се в огледалото и получих прозрение. Видях долари”, разказва той.

Оттогава той е играл Обама в Австралия, където се е срещнал с Далай лама, в Япония, Южна Корея и редица представления в САЩ. Мениджърът му Дъстин Голд заявява, че може да поиска до 15 000 долара за 30-минутно изпълнение.

“Хората искат да ме черпят питиета, да ме хранят, получил съм най-изумителни предложения. Даже ми предложиха голяма сума пари да се снимам в порнофилм”, казва Ортис.

“Ако Ромни стане президент, животът ми ще се промени”, смята Коти, който е бил зидар преди да стане комик. “Ако Ромни загуби, край, никой няма да иска представления”, опасява се мениджърът му.

На път към Фокс нюз двамата двойници спират на площад “Таймс скуеър”. “Наистина ли е той?”, пита изумено 25-годишната белгийка Вики Виаене. “Правехме посещение с автобус, когато го видяхме. Помислихме, че е Обама, спряхме рейса и изтичахме до него”, разказва тя.

Местните жители по-трудно се хващат и имат добър начин да разберат, че става дума за двойници - липсата на телохранители около двамата мъже.

В очакване на 6 ноември двамата фалшиви кандидати продължават представленията си. “Имам снимка на Ромни в банята”, казва Коти. А фиктивният му съперник отвръща: “Само една? Аз имам 25 снимки на Обама на стената си, с различни усмивки. И огледала навсякъде”.

БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване