10/25/12 22:14
(http://e-vestnik.bg/)

Българските медии са бетер комунизма. Отново чужди радиостанции съобщават…

Случаят с БНБ и сайта „Биволъ”, който е заплашен от глоба по един респресивен закон, се цитира в чужбина, а българските медии мълчат.

Международната неправителствена организация “Репортери без граници” осъди твърдо действията на четири банки – Първа инвестиционна, Корпоративна търговска банка, Инвестбанк и Централна кооперативна банка, плюс БНБ, която им посредничи срещу сайта “Бивол” (bivol.bg).

“Такава процедура, каквато се използва срещу “Бивол”, е просто недопустима и неприемлива в една държава-членка на ЕС. Тя трябва да бъде прекратена възможно най-спешно”, се казва в изявлението на “Репортери без граница” (виж тук).

Онлайн изданието на американското списание „Форбс” също описа с подробности случая (тук).

Но българските медии мълчат. Само вестниците „Сега” и „Дневник” съобщиха, че „Репортери без граници” и „Форбс” пишат за случая. Но „Дневник” не съобщава имената на банките.

Тук-там в сайтове и блогове се описва за какво става дума.

Ситуацията е точно като при комунизма. За няколко български банки, наречени в грама на посланика на САЩ „гнили ябълки”, писа в. „Монд”, но български медии – не.

Вестници, телевизии, радио мълчат. Те мълчаха и когато тук-там изтече информация за безобразия в Инвестбанк. По този въпрос мълчи и БНБ.

Оказва се, че медиите прикриват, заедно с БНБ, нередности в банките.

Медиите, също така, не искат да се обявят против откровено репресивния Закон за кредитните институции, който предвижда до 150 хил. лева глоба за съобщаване на невярна информация за банки. Той послужи като инструмент медиите да премълчават всякаква информация за банки, ако тя е неприятна за тях.

Налице е синхронно действие между банки, БНБ, медии, изпълнителна и законодателна власт. Това хората наричат олигархия.

А може би някой ще предложи друго име? Мафия по-подходящо ли е?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване